Të gjitha kategoritë

Lajme & Blog

home>Lajme & Blog

Njohuri të pëlhurave jo të endura mjekësore nga makineritë e prodhimit të pëlhurave jo të endura për produkte mjekësore

Koha: 2023-03-24 Goditjet: 9

Pëlhurat jo të endura përdoren gjerësisht, si në paketim, mobilje, produkte bujqësore, produkte mbrojtëse dhe produkte mjekësore dhe higjienike. Pra, është vërtet e thjeshtë pëlhura jo e endur mjekësore për sa i përket trajtimit mjekësor?

1. Hyrje e shkurtër në vetitë e pëlhurës jo të endura SMS të polipropilenit nga pajisjet SMS të pëlhurave jo të endura
Pëlhura jo e endur SMS (S-spunbond, ose pëlhurë jo endur spunbond; M-Mehblown, ose pëlhurë jo e endur me fryrje të shkrirë) prodhohet pajisje SMS prej pëlhure jo të endura duke kombinuar dy procese: spunbond dhe melt blown. Ky produkt kombinon forcën e lartë të pëlhurave jo të endura spunbond me dallime të vogla në forcën vertikale dhe horizontale, si dhe në vetitë e larta mbrojtëse dhe të papërshkueshme nga uji të pëlhurave jo të endura të shkrira. Prandaj, ai ka një shkallë të caktuar të papërshkueshmërisë nga uji, izolimit dhe frymëmarrjes së mirë dhe nuk është i prirur ndaj derdhjes së pushit. SMS përdoret zakonisht në produktet mbrojtëse mjekësore jo të endura nga polipropileni me SMS, të tilla si veshje kirurgjikale, veshje mbrojtëse, veshje patogjene, çanta dezinfektimi, veshje izolimi, peshqirë për vrima kirurgjikale, çarçafë, maska ​​mjekësore, mbulesa këpucësh, etj.

Hendeku i formuar midis pajisjeve jo të endura të shkrirë të SMS-ve është mjaft i vogël, i cili mund të bllokojë pjesërisht depërtimin e gjakut dhe baktereve, dhe gjithashtu ka një efekt të caktuar bllokues ndaj pluhurit dhe baktereve. Megjithatë, SMS-të e zakonshëm nuk mund të bllokojnë plotësisht alkoolin, gjakun dhe vajra, dhe nuk ka veti antistatike. Prandaj, produktet mbrojtëse mjekësore të prodhuara drejtpërdrejt nga SMS nuk kanë ende performancë të fortë sigurie dhe sigurie. Përdorimi i një procesi të përshtatshëm të banjës një hap një për trajtimin e SMS-ve mund t'i mundësojë produktit të arrijë rezistencë më të lartë ndaj alkoolit dhe të ketë veti antistatike duke ruajtur rezistencën e tij hidrostatike, duke përmirësuar në masë të madhe sigurinë e përdorimit mjekësor.

2.Standardet e testit
①. Testi i rezistencës ndaj alkoolit miraton standardin AATCC-193, me një maksimum prej 8 nivelesh.
②.Testi i rezistencës ndaj presionit të ujit miraton standardin ISO-811, dhe sa më e madhe të jetë vlera, aq më i mirë është efekti.
③.Antistatike miraton standardin AATCC-76, sa më e vogël të jetë vlera, aq më i mirë është efekti.

3.Përshkrimi i standardeve dhe parametrave bazë
SMS, SMMS, SSMMS dhe SMMMS janë të gjitha pëlhura jo të endura të përbëra, të cilat janë produkte kompozite të spunbond dhe të shkrirë. Duke përdorur plotësisht fibër polipropileni 100% të sigurisë si lëndë e parë, është një material paketimi përfundimtar sterilizimi për furnizimet mjekësore të disponueshme, i formuar nga një shtresë e shtresës barriere bakteriale dhe dy shtresa të shtresës zgjatuese elastike. Jo toksike, pa derdhje fibrash, rezistencë e lartë bakteriale efektive norma; Sipërfaqja e pëlhurës ka uniformitet dhe plotësi të mirë, dhe produkti plotëson kërkesat e YY/T 0698.2-2009 dhe EN 868-2. Ka karakteristikat e rezistencës ndaj baktereve, antistatike, zgjatjes në tërheqje etj.

SMMS mbulon të gjithë performancën e SMS, dhe është zgjeruar shumë në performancën e SMS: rezistencën ndaj baktereve, presionin hidrostatik, forcën, uniformitetin, butësinë dhe fushat e aplikimit.

SMMMS mund të zëvendësojë pëlhurën e pastër pambuku me një ndjesi të butë, delikate dhe afinitet të shkëlqyer ndaj lëkurës. Shtresa e lidhur është e përbërë nga fije të vazhdueshme me forcë thyerjeje dhe zgjatje të shkëlqyer. Shtresa me fryrje të shkrirë përbëhet nga fibra të vazhdueshme ultrafine, të cilat kanë një efekt të mirë pengues kundër lagështirës, ​​baktereve, pluhurit, etj. Ka rezistencë të lartë ndaj presionit të ujit, përshkueshmëri të mirë të ajrit dhe rezistencë të mirë ndaj acideve dhe alkaleve.

Prandaj, kur zgjidhni produkte të bëra nga pëlhura jo të endura mjekësore, nuk është e pranueshme nëse paketimi është i plotë. Ne gjithashtu duhet të zgjedhim produkte me standarde përkatëse bazuar në nevojat tona. Nga maskat që na duhen aktualisht çdo ditë, te veshja e pacientit për shtrimin në spital, te veshja kirurgjikale për mjekët, te pëlhura jo e endur për paketimin e pajisjeve mjekësore dhe te mbulesa kirurgjikale. "Çdo produkt mjekësor që është i etiketuar pa standarde të detajuara të prodhimit në paketimin ose udhëzimet e tij, në thelb mund të përcaktohet se është një produkt i falsifikuar ose i keq, i cili jo vetëm që nuk ofron mbrojtje, por mund të shkaktojë edhe dëm për trupin e njeriut.".

Zhejiang Yanpeng Nonwoven Machinery Co, Ltd, është një prodhues profesional i linjës së prodhimit të pëlhurave jo të endura e cila është e angazhuar në zhvillim dhe prodhim për shumë vite. Kompania jonë është përqendruar në krijimin e linjës së prodhimit jo të endura që nga viti 2008, ne mund të ofrojmë linja prodhimi të personalizuara të vetme S, SS, SSS spunbond jo të endura, SSMS, SMMS SMS spunmelt (spunbond & meltblown), dhe të tjera PP, PET/PLA të biodegradueshme jo të endura makinë, linjën e prodhimit BiCo spunbond për klientët tanë.  
Njerëzit e Yanpeng do të vazhdojnë të jenë të përkushtuar ndaj zhvillimit të pajisjeve jo të endura dhe produkteve të ngjashme. Ne sinqerisht dëshirojmë t'i kthejmë klientët tanë me produkte me kosto efektive dhe shërbimin më të mirë.  
Pajisjet tona jo të endura spunbond nga polipropileni (PP) përditësohen vazhdimisht pas vitesh praktike prodhimi, gjë që e bën dizajnin e linjës së prodhimit të pëlhurave jo të endura më të përsosur dhe funksionimin më të lehtë. Pajisjet tona po përmirësohen vazhdimisht. Pajisjet tona po përmirësohen vazhdimisht, nën premisat e specifikimeve të plota, performancës superiore, cilësisë së shkëlqyer dhe ngjyrës së bukur, gjithashtu mund të shtojnë material të ricikluar dhe mbushje për të ulur koston e produkteve.
Kompania Yanpeng i përmbahet filozofisë së biznesit "klienti i pari dhe hap përpara", i përmbahet parimit "klienti i pari" dhe kthen çdo klient që na beson me pajisje me kosto efektive dhe shërbim me cilësi të lartë.

Paraprakisht: Ngjarjet e ekspozitës Zhejiang Yanpeng Nonwoven Machinery Co., Ltd në prill 2023

Tjetra: Si prodhohet pëlhura e pa endur SMS nga makina jo endur dhe aplikimi i saj?